در اولین پنج شنبه آذر ماه 1391 مهندس عبید فرشید از اعضای فعال مرکز تحقیقات کاشی گر در مجتمع مس شهربابک پیرامون سلول های مکانیکی مطالبی عنوان کردند که خلاصه ی آن در ادامه مطلب آمده است.
ماشینهای فلوتاسیون
يکي از عوامل بسيار مهم در فلوتاسيون کانيها، مکانيزم فلوتاسيون يا ماشين فلوتاسيون است که معمولاً تأثير بسزايي در پارامترهاي متالورژيکي عمليات ميگذارد. علاوه بر اين هزينههاي مربوط به سرمايهگذاري، نصب و عمليات اين ماشينها و هزينه نگهداري آنها از بعد اقتصادي بسيار حائز اهميت است. به همين دليل از زماني که فلوتاسیون به عنوان يکي از روشهاي مهم در فرآوري مواد معدني مطرح شده است، طراحيهاي متفاوتي از ماشينهاي فلوتاسيون توسط شرکتهاي مختلف به بازار عرضه شده است که هر کدام مزايا و معايبي دارند و در موارد خاصي استفاده ميشوند. اولین ماشینهای مورد استفاده در فرآیند فلوتاسیون ماشینهای مکانیکی بودند، که در حجمهای کمتر از یک متر مکعب استفاده میشدند. با استخراج کانسارهای کم عیار و افزایش ظرفیت کارخانهها، نیاز به تجهیزات بزرگتری برای فرآوری تنازهای بالا بود در نتیجه در بخش فلوتاسیون افزایش حجم سلولها به عنوان راهکاری برای پاسخگویی به افزایش ظرفیت بود. در دهههای 1950 و 1960 حجم سلولها به 1/7 و 2/8 متر مکعب رسید. در سال 1960 شرکت دنور سلول 5/7 متر مکعبی به بازار عرضه کرد. تا سال 1966 تقریباً 95% سلولهای نصب شده در کارخانههای فرآوری در جهان دارای حجمی کمتر از 1/7 متر مکعبی بودند و تا سال 1986 تقریباً نصفی از ماشینهای نصب شده حجمی بیش از 14/2 متر مکعب داشتند. اما افزایش چشمگیر سلولها از سال 1986 آغاز شد که حجم سلولها به 200 متر مکعب و اکنون ماشینهای 330 متر مکعبی نصب شده و ماشین 500 متر مکعبی ساخته شده است.
علاوه بر ماشینهای مکانیکی نوع دیگری از ماشینها به نام ماشینهای هوایی در دهههای اخیر گسترش پیدا کردهاند که در این نوع ماشینها برخلاف ماشینهای مکانیکی برای ایجاد حباب هوا از همزن استفاده نمیکنند. مکانیسم تولید حباب در این ماشینها بوسیله تیغههایی است که در مسیر ورود هوا به این سلولها قرار دارند.
حاصل تحول در ماشینهای مکانیکی و بزرگ مقیاس نمایی این ماشینها افزایش ظرفیت ویژه، کاهش توان ویژه و ساده شدن کنترل فرآیند میباشد.